FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA
FURLANIJA

FURLANIJA

Odhod: 30. november 2024

ZAGOTOVLJEN ODHOD

1 DAN, avtobus

degustacije:La Roncaia, Vidussi, Attems

vinsko kulinarično doživetje

Spremljevalec: g. Valentin Bufolin

Cena od

Cena:
145,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

FURLANIJA

Odhod: 30.11.2024

1 dan, avtobus

Strokovno spremstvo: Valentin Bufolin

 

 

PROGRAM IZLETA:

 

30.11.2024 - sobota

LJUBLJANA - FURLANIJA - LJUBLJANA

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli v Ljubljani ob 07:30 uri in odhod avtobusa.
Vožnja do mejnega prehoda Vrtojba, kjer bo postanek za kavo, in kjer se nam pridružijo potniki iz zahodne Slovenije. Nadaljevanje poti mimo Vidma v Rezijo, kamor bomo prispeli po dobri uri vožnje. Obisk posestva in vinske kleti La Roncaia. Gre za hišo, ki se nahaja v Colli Orientali del Friuli in jo vodi talentirani vinar Gabriele Tami, ki je bil leta 2020 imenovan »Wine Master«, La Roncaia pa je bila takrat vključena med 100 najboljših vinskih hiš. Nahaja se na območjih Ramandolo, Nimis, Attimis in Tarcento, kar ustvarja idealne pogoje za pridelavo vrhunskih vin. Njihov Ramandolo velja za enega najboljših tega območja, z vinom Eclisse pa dosegajo konstantne vrhunske rezultate širom po svetu. Tu si bomo ogledali specifike območja, njihovo klet in okusili vina.

 

Pokušini vin v opoldanskih urah sledi vožnja južneje v Furlanijo, natančneje v Capriva del Friuli, kjer bomo obiskali vinsko posestvo Vidussi si ogledali vinograde, vinsko klet ter uživali v kosilu ob spremstvu vin Fantinel. Lastnik hiše Vidussi je Marco Fantinel, ki se nam bo pridružil in nas spremljal skozi posest, ki jo je ravnokar kupil. Hiša Fantinel prideluje nekaj izjemnih vin širšega območja Furlanije, pridelujejo pa tudi linijo vin Sun Godess, ki je plod sodeloanja s kraljico Hip-Hop & Soula Mary Jay Blidge. Okusili bomo vina Fantinel in tudi kako posebnost, ki pa naj zaenkrat ostane še skrita. Na posesti se nahaja tudi restavracija, kjer bomo uživali v odličnem, več hodnem meniju.

Pozno popoldan nas čaka še degustacija vin Attems. Vina Attems veljajo za ena najboljših na tem območju, hiša pa je v lasti toskanskih grofov – Marchesi Frescobaldi.

 

V večernih urah povratek mimo Vrtojbe v Ljubljano, kamor bomo prispeli okoli 20:00 zvečer.

 

Cena od:   

145,00 € pri udeležbi 25 oseb (30 sed bus)

152,00 € pri udeležbi 20 oseb (30 sed bus)

162,00 € pri udeležbi 15 oseb (20 sed bus)

175,00 € pri udeležbi 10 oseb (20 sed bus)

 

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z manjšim udobnim turističnim avtobusom (30 ali 20 sed.) kot v programu
  • vse pristojbine za ceste, parkirnine in davke
  • 3x obiski vinskih kleti in pokušine kot v programu
  • 1x kosilo z vini
  • spremstvo g. Valentina Bufolina
  • vodenje, organizacija in izvedba programa.

 

Popust za člane: 10,00 €

  • Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije (z veljavno člansko izkaznico)
  • Klub »O vinu«

 

Maksimalna udeležba: 25 oseb

Minimalna udeležba: 10 oseb

 

Prijave na: info@tentours.si sprejemamo do 08.11.2024 oz do zasedbe prostih mest.

 

Pomembno: Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov posameznih kleti in pravico spremembe posamezne kleti z drugo kletjo primerljive in odgovarjajoče kakovosti. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Splošni pogoji Tentours-a so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naših poslovalnicah ali pri pooblaščenih agencijah.

Splošni pogoji in navodila – Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju

 

 

Strokovni spremljevalec: Valentin Bufolin

 

Valentin Bufolin je dobro znano ime v slovenski in mednarodni vinski sceni. Je trenutni najboljši sommelier Slovenije in predsednik društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije.

 

 

Rojen v družino priznanih gostincev je svoja sommelierska znanja pilil od leta 2009, ko je postal sommelier 1. stopnje. Od takrat je opravil izobraževanje za 2 stopnji sommelierjev v Italiji, udeležil se je izobraževanja pri Court of Master Sommeliers v Avstriji, opravil izobraževanje za WSET3, ima pa tudi vse 3 stopnje slovenskega sommelierskega društva. Leta 2023 je po zahtevnem izobraževanju, ki ga organizira Vinitaly, kot prvi Slovenec, pridobil tudi naziv Italian Wine Ambassador.

 

Valentin je dolgoletni predavatelj, ki brezsebično deli svoje znanje z novimi generacijami sommelierjev. Mnogi ste ga verjeto spoznali v vlogi strokovnega kommentatorja na sommelierskih dvobojih, ki jih je organizirala revija O vinu.

 

Leto 2020 je posvetil slovenskemu vinu, saj je vsak dan na svojem blogu objavil opis enega slovenskega vina, sicer pa redno sodeluje za rubriko vino tedna in včasih pripravi kak prispevek za različne medije. Je uveljavljen v mednardonih sommelierskih vodah, pa tudi izurjen ocenjevalec vin z dolgoletnimi izkušnjanim na različnih tekmovanjih doma in v tujini.

Sorodni izdelki

    TRENTINO – ALTO ADIGE (Južna Tirolska)

    Odhod: 10. april 2025

    3 dni, avtobus

    degustacije: Alois Lageder, Manincor, Elena Walch, Franz Haas, Loacker, Foradori

    vinsko kulinarično doživetje

    Spremljevalec:

    g. Martin Gruzovin

    Cena od

    Cena:
    1.030,00 €
    REN IN MOZELA

    Odhod: 12. november 2024

    4 dni, letalo, hoteli 4* in 3+*, ogled Trierja

    4x kosilo z vini,

    degustacije: Van Volxem, Dr. Loosen, St. Urbans-Hof, Diel, Georg Breuer, Robert Weil, Kunstler,

    vinsko kulinarična doživetja

    Spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Cena od

    Cena:
    2.290,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih