REN IN MOZELA

REN in MOZELA

Odhod: 10.10.2022

Trajanje: 4 dni

Prevoz: letalo

Spremljevalec: Robert Gorjak

 

Tako v svetu kot pri nas med ljubitelji in poznavalci vina poteka neuradna “borba” o najboljši beli sorti na svetu. Mnogi navijajo za vsestranski chardonnay, kajti skoraj ni regije in države, kjer ne bi dajal odličnih pridelkov. Veliko njih pa v eni sapi opozarja in izdvaja Burgundijo in dviguje kazalec na sever - v Nemčijo. Seveda, tam je doma renski rizling, katerega nekateri častijo po božje in je res posebno vino. Ob tem se postavlja vprašanje: ”Ali Slovenci znamo prepoznati, kaj je dober renski rizling?” Najbrž ne. Pri nas dobre rizlinge pivci vse prehitro popijejo in jim ne dajo možnosti, da bi se ob staranju razvili in res prikazali tisto, po čemer jih svet res ceni. Vedeti morate, da je renski rizling vino dveh obrazov. Ko je mlad, je saden. S cvetico, ki ji nobena druga sorta ne more parirati. In brez petroleja, prosim! Slednji je dovoljen šele po nekaj letih zorenja v steklenici, ko se spremeni v nadnaravno bitje, ki vas bo očaralo s popolnoma nevsakdanjimi aromami in finim mineralnim pridihom. Ja, po petroleju, kresilnem kamnu … In pozor, pripravite se visoke vsebnosti … Pa ne alkohola, kislin pač. A super bo, vprašajte tiste, ki so že bili z nami. Imena kleti in vinarjev, ki so navedena v spodnjem programu, so vsa po vrsti vrhunska in velika imena v svetu rizlingov. Šli bomo na dobra mesta.

 

Dobrodošli na spektakularnem ogledu najbolj strmih vinogradov na svetu in okušanju vinskih diamantov v njihovem primarnem, rojstnem okolju. 

 

 

PROGRAM POTOVANJA

 

Prvi dan - ponedeljek, 10.10.2022

LJUBLJANA - SAAR - TRIER - BERNKASTEL / KUES

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika v jutranjih urah in prijava za let. Polet letala v Frankfurt ob 07.05 uri. Pristanek na letališču Frankfurt ob 08.30 in prevoz s posebnim avtobusom proti zahodu na vinsko področje reke Saar. Kosilo z vini v dolini reke Saar in nato na ogled s pokušino na posestvu Van Volxem, ki sodi med izjemno ambiciozne. Lastnik Roman Niewodniczanski, pivovarski baron se je namenil obnoviti nekdanjo slavo tega znamenitega posestva. Specialnost: renci z nizkimi alkoholnimi stopnjami.

Popoldan turistični intermezzo in sprehod po mestu Trier z znamenitimi rimskimi vrati Porta Nigra, Konstantinovo baziliko in ostalimi antičnimi spomeniki. Preden se zgodaj zvečer  odpravimo v naš hotel v Bernkastlu, bo v Trierju čas za kratek obisk kakšnega vinskega bara. Prevoz  v Bernkastel in namestitev v hotelu (4*). Prost večer in nočitev.

 

Drugi dan - torek, 11.10.2022

MOZELA

Zajtrk v hotelu. Drugi dan bo intenziven. Pester. Zgodaj zjutraj nas bodo sprejeli v kleti Dr. Loosen. Ernie Loosen je svetovljan, eden največjih ambasadorjev renskega rizlinga na svetu ter Decanter »Man of the Year« 2005. Verjetno bo to eden vrhuncev poti. Pred kosilom se bomo oglasili še v kleti St. Urbans-Hof pod taktirko dinamičnega Nika Weisa, ki slovi po čistih, živahnih renskih rizlingih. Po kosilu se bomo odpravili na do najstrmejšega vinograda na svetu Bremmer-Calmont. Če mislite, da so Haloze strme … Pozno popoldan povratek v Bernkastel in prosto. Nočitev.

 

Tretji dan - sreda, 12.10.2022

NAHE - RHEINGAU

Zajtrk v hotelu in odhod z avtobusom proti pokrajini Rheingau. A še preden se podamo v še drugo veliko regijo renskih rizlingov nas bo pot zapeljala v vinorodno področje Nahe v klet Diel. Armin Diel, ki je pred leti svoje posestvo predal svoji hčeri, je prav tako svetovljan in vinopisec, posestvo Diel pa sodi v sam vrh vinorodne pokrajine Nahe in celotne Nemčije. Po kosilu se bomo odpravili na desni breg reke ren v mestece. Rüdesheim. Namestitev v hotelu (3*+) v Ruedesheimu in nato sprehod po mestu do hiše Georg Breuer, ki slovi po odličnih suhih rencih. Sprejela nas bo Theresa Breuer, ki ima med poznavalci renskega rizlinga skorajda zvezdniški status. Preostanek večera prosto in nočitev.

 

Četrti dan - četrtek 13.10.2022

RHEINGAU - FRANKFURT - LJUBLJANA

Po zajtrku v hotelu se bomo z žičnico povzpeli na grič, kjer kraljuje veličasten spomenik Niederwald, ki so ga pred 130 leti postavili v čast združitve Nemčije. Ogled spomeniškega kompleksa in vožnja proti vasi Kiedrich. Sledi obisk izjemne kleti Robert Weil, ki je danes v lasti podjetja Santory iz Japonske. Zadnji obisk po prijetnem kosilu z vini bo v kleti Kunstler, kjer so brezkompromisni glede kakovosti in nudijo najbolj sočen izraz renskega rizlinga na celi poti. Pozno popoldan še 30 minutna vožnja s posebnim avtobusom na letališče Frankfurt. Prijava za let in polet ob 20.30 uri proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jože Pučnik ob 21.45 uri.

 

 

CENA : 1.690,00 € pri udeležbi 15 oseb

              1.790,00 € pri udeležbi 10 oseb

 

CENA VKLJUČUJE:

  • letalski prevoz Ljubljana – Frankfurt – Ljubljana
  • vse letališke pristojbine ter vključena ročna prtljaga (8 kg) in oddana prtljaga (23 kg)
  • prevoz s posebnim avtobusom (34 sed) v Nemčiji z vsemi pristojbinami,dajatvami in stroški voznika kot v programu
  • namestitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih kot v programu (2 noči v hotelu 4* v Bernkastlu in 1 noč v hotelu 3*+ v Ruedesheimu)
  • 7 x ogledi kleti in pokušine kot v programu
  • 4 x kosila ob spremljavi vin
  • ogled Trierja z lokalnim vodnikom
  • prevoz z žičnico v Ruedesheimu
  • spremstvo g. Gorjaka
  • vodenje, organizacija in izvedba potovanja.

 

Doplačilo za enoposteljno sobo : 150,00 €

 

POPUST za člane kluba »O vinu«​ : 20 €

Za uveljavljanje popusta, je treba ob prijavi navesti številko članske izkaznice.

Popust velja samo za imetnika kartice »O vinu« in ne velja za družinske člane ali sopotnike na isti prijavnici, če niso člani kluba.

 

Minimalna udeležba : 10 oseb

Maksimalna udeležba 16 oseb

 

Prijave sprejemamo do 26. 09. 2022 oz. do zasedbe prostih mest.

 

Pomembno: pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Dodatno: prijavnina 20,00 EUR - strošek rezervacije na prijavo.

 

Pomembno:

V času priprave programa ni znano kakšni in kateri Covid ukrepi bodo veljali v času izvedbe programa. Od udeležencev se pričakuje, da bodo spoštovali ukrepe, ki so ali bodo predpisani v času izvedbe programa (nošnja mask, razkuževanje, odgovarjajoča PCT potrdila), o čemer boste obveščeni nekaj dni pred odhodom. 

Ostanimo zdravi zase in za druge.

 

TENTOURS

 

Domžale, avgust 2022

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

Splošni pogoji in navodila - Dodatek I: Obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju.

 

 

Strokovni spremljevalec: Robert Gorjak

 

 

Robert Gorjak je mednarodno uveljavljeni in priznani slovenski vinopisec ter kritik. Čeprav je po izobrazbi diplomirani inženir računalništva je leta 2002 z ženo ustanovil Belvin vinsko šolo v kateri se je do danes zvrstilo preko 1500 tečajnikov na več kot 150 tečajih.

Leta 2005 je kot prvi Slovenec zaključil Diplomo iz vina žganih pijač v londonski šoli WSET.

Je ocenjevalec na Decanter World Wine Awards in ostalih ocenjevanjih po svetu. Kot dopisnik za Slovenijo sodeluje pri nastajanju vinskih vodičev in enciklopedij: The Oxford  Companion to Wine, Jancis Robinson; The World Atlas of Wine, Jancis Robinson, Hugh Johnson.

Med leti 2008-2012  je  izdal pet vinskih vodičev o slovenskih vinih: "Vinski vodič – Slovenija".

Leta 2017 pa je izdal referenčno ultimativno knjigo o vinih Slovenije: "Slovenija vinska dežela", ki je na voljo tudi v angleškem jeziku.

Kot vinopisec je prepotoval praktično vse pomembne evropske vinske regije, dolino Nape, Južno Afriko…

Aktiven je tudi v mednarodni trgovini z vini kot agent za podjetje Dveri-Pax. V Belvin vinski šoli izvaja tečaje in delavnice ter svetuje vinarjem in gostincem.

Da zna odlično predavati in pritegniti poslušalstvo, je pokazal že na mnogih vodenih degustacijah slovenskih in tujih vin ter srečanjih vinskega kluba Belvin. Zaljubljen je v formulo 1 ter igranje klaviatur.

Sorodni izdelki

    ALZACIJA in PFALZ

    Odhod: 08. april 2024

    4 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Maison Trimbach, Domaine Ameli&Charles Sparr, Domaine Zind Humbrecht, Domaine Gruss, Domaine Schoffit, Weingut Kranz, Weingut Von Winning, Weingut Georg Mosebacher, Weingut Baserman Jordan, Weingut Kninpser, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.290,00 €
    JUŽNA AFRIKA

    Odhod: 1. oktober 2024

    9 dni, letalo, hoteli 4*

    vključeno "WHALE WATCHING"

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Fairview, Diemersdal, De Grendel, Cape Point Vineyard, Paul Cluver, Hamilton Russell, Hermanus, Graham Beck, Kanonkop, La Motte, Mullineux, Vondeling, Kaapzicht, Vergelegen spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    3.950,00 €
    RIOJA in BILBAO

    Odhod: 13. maj 2024

    5 dni, letalo, hoteli 4*

    vinsko kulinarična doživetja; degustacije:

    Muga, Miguel Merino, Marques de Riscal, Marques de Murrieta, Cosme Palacio, Bodega Aiurri, Castillo de Cuzcurita, 4x kosilo z vini, 1x večerja z vini v Michelin 1*

    spremljevalec: g. Robert Gorjak

    Že od

    Cena:
    2.350,00 €
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Kaj so piškotki?
    Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih