MADŽARSKA IN SLAVONIJA: Blatno jezero, Villany in Kutjevo

3 dni, avtobus, hotel 4*, maksimalna udeležba: 25 oseb, spremljevalec: g. Tomaž Sršen, odhod: 10.05.2018
Cena:
390,00 €
Zaloga
Na zalogi
DODAJ V KOŠARICO

Morda nekoliko nenavavadna smer potovanja za obisk prestolnice madžarskih rdečih vin, a vendarle zanimiva, saj se bomo na poti v Villany in nazaj spoznali z vrhunskimi belimi vini, ki jih Madžarska in Slavonija premoreta. Ob množici izvrstnih in izjemnih večinoma belih vin ob  obali Blatnega jezera na Madžarskem ter izvrstni graševiniv Kutjevu v Slavoniji, bo naša pozornost usmerjena v Baranyo, ki se med Dravo in Donavo razprostira tako na Hrvaškem kot tudi Madžarskem. V mestecih Villany in Siklos med množico lokalnih rdečih sort kot so kadarka, kekfrankos in ostale, izstopajo tudi svetovne sorte kot syrah, cabernet sauvignon, frankinja in caberent franc, ki tu dosega višave kot nikjer drugje na svetu. Vinsko in kulinarično doživetje »par excellance«.

 

Prvi dan : Ljubljana – Blatno jezero - Pecs – Villany

Zbor potnikov na parkirišču Tivoli in odhod z udobnim turističnim avtobusom ob 07.00 uri. Vožnja mimo Maribora in Murske Sobote do južne obale Blatnega jezera. Obisk prestižne vinarije in posestva ter pokišina. Kosilo na bližnji »csardi«.. Nadaljevanje poti proti jugu Madžarske, postanek v mestu Pecs (keramika Zsolnay), sprehod po mestu in še kratka vožnja v madžarsko prestolnico rdečih vin – Villany. Namestitev v hotelu Gere (4*), ki je v lasti enega prvih vinskih konjenikov v Villany-ju, isoimesnkega Gereja. Večerja ob spremljavi vin. Prosto za obisk vinskega bara in nočitev.

 

Drugi dan : Villany

Zajtrk v hotelu in že dopoldan začnemo resno: obiščemo verjetno prvega viteza Villanyja – vinarno Bock. Obisk kleti in pokušina. Na obrobju mesteca se nahaja še ena vinska inštitucija – Sauska. Ogled kleti, posetva in in kosilo ob spremljavi njihovih vin. Nato se odpeljemo na podeželje in obiščemo še enega od vodilnih v vinski konjenici – klet Vylyan, kjer od leta 1992 med 130 ha brajd ob vznožju Črnega griča stoji moderno posestvo in vinarna. Obisk posesti, kleti in pokušina. Pozno popoldan povratek v hotel v Villany in prosto za uživanje v blagodatih hotelskega spa-ja in wellnessa. Nočitev.

 

Tretji dan : Villany – Kutjevo – Ljubljana

Zajtrk v hotelu in dveurna vožnja v Slavonijo - v vinorodno pokrajino Kutjevo. Ob prihodu obisk kleti in izjemna pokušina vin verjetno najbolj znanega slavonskega vinarja Vlada Krauthakerja. Pravo slavonsko kosilo ob spremljavi vin v lokalni restvraciji. Pozno popoldan povratek mimo Kutine in Zagreba proti domu. Predviden prihod v Ljubljano ob 22.00 uri.

 

 

Maksimalna udeležba : 25 oseb

 

Cena :

390,00 € pri udeležbi 25 oseb

450,00 € pri udeležbi 15 oseb

510,00 € pri udeležbi 10 oseb

 

V ceno je všteto : prevoz z udobnim turističnim avtobusom odgovarjajoče velikosti kot v programu, vse pristojbine za ceste, namestitev z zajtrkom v družinskem hotelu Gere 4*, obiski kleti in pokušine kot v programu,  kosilo ob spremljavi vin prvi, drugi in tretji dan, večerja ob spremljavi vin prvi dan, vodenje, organizacija in izvedba potovanja, spremstvo g. Tomaža Sršena.

Doplačilo za enoposteljno sobo : 90,00 €

 

Pomembno : pridržujemo si pravico spremembe posamezne kleti s primerljivo drugo kletjo. Natančen spisek obiskov kleti bodo prijavljeni potniki prejeli do 7 dni pred odhodom oz. ob obvestilu o potovanju.

 

Splošni pogoji TENTOURSa so sestavni del vseh programov in so vam kot posebna priloga na voljo v naši poslovalnici ali pri pooblaščeni agenciji.

Sorodni izdelki
ČILE, ARGENTINA in URUGVAJ

12 dni, letalo, hoteli 4*

spremljevalec: g. Marin Berović

odhod: 07.03.2018

Cena:
4.700,00 €
BOLGARIJA

ZAGOTOVLJEN ODHOD

PROSTA ŠE 4 MESTA

5 dni, letalo, hoteli 4* in 3*

spremljevalec: g. Janez Benda

odhod: 27.04.2018

Cena:
1.055,00 €
FRANCIACORTA

2 dni, avtobus, hotel 4*

minimalna udeležba: 15 oseb

spremljevalec: g. Tomaž Sršen

odhod: 13.04.2018

Cena:
335,00 €
MOLDAVIJA
5 dni, letalo, hotel 4*, maksimalna udeležba: 15 oseb, spremljevalec: g. Jože Rozman, odhod: 27.04.2018

ZAGOTOVLJEN ODHOD

Cena:
1.160,00 €